top of page
Gardening

בלו(ג)סתניקה

על ירקות, צמחים , גינות מאכל ותרבות חיים ירוקה 

הכירו את הצמחים המיוחדים שיכניסו חיים, צבע וטעם לגינה שלכם!

יש לכם כבר גינת מאכל מניבה ושופעת? נהדר! אבל למה להסתפק במה שיש כשאפשר להפוך את הגינה שלכם לחוויה קולינרית ואסתטית יוצאת דופן? בבוסתניקה אנחנו מאמינים שגינת מאכל יכולה להיות הרבה מעבר לרשימת ירקות בסיסית.

אצלנו בבוסתניקה המשוואה פשוטה: גינה טובה היא כזו שכיף להסתכל עליה, טעים לאכול ממנה, ונעים לבלות בה. אנחנו לא מפרידים בין יופי לתועלת. להפך - אנחנו מאמינים שגינה יכולה וצריכה לספק את כל החושים שלנו. היא יכולה להיות מקור למזון טרי ואיכותי, מרחב מרגיע ומלא השראה, וגם תרומה אמיתית לסביבה ולמגוון הביולוגי שסובב אותנו.

כשמשלבים צמחי מאכל ייחודיים ונדירים, הגינה מתעוררת לחיים ברמה אחרת לגמרי. פתאום יש לכם גיוון תזונתי עשיר יותר עם רכיבים שלא תמצאו בסופרמרקט הקרוב. המטבח שלכם מתמלא בטעמים וריחות חדשים שפותחים אפשרויות קולינריות מרתקות. והנוף מהחלון? הוא הופך ממשטח ירוק פשוט לגן בוטני מרהיב שמושך מבטים ומעורר השראה.

הגינה הופכת למערכת אקולוגית חזקה יותר, עמידה יותר למזיקים ומחלות, וידידותית יותר לדבורים, פרפרים וציפורים - וכל זה בזכות המגוון הביולוגי העשיר יותר.



צמחים מיוחדים בבוסתניקה

עצים שיחיים מניבים ולא שגרתיים:

  • אסרולה – עץ שיחי עם פריחה ורודה מהממת, מניב גם בתנאי שמש חלקית ועמיד לרוח - מכיל פי 60 ויטמין סי מתפוז ומשתמשים בו בתוספים של ויטמין בי אז לגדל את זה בבית זה בכלל שווה ! ושלא לדבר על הפריחה הורודה:)

  • פיטנגו גיתית – זן ישראלי של הפיטנגו עם פרי גדול וטעים יותר מהרגיל.

  • ריו גרנדה צרי – עץ קטן ומתוק-חמצמץ שגדל גם במעט שעות שמש ומתאים במיוחד למרפסות.

  • גויאבה תותית אדומה או צהובה

  • עץ חמאת בוטנים – לא שגרתי, יפהפה, ומעורר סקרנות בכל גינה.

  • פיגויה – פרי עשיר בויטמין C, פרחיו אכילים וטעימים אפילו יותר מהפרי שמוכר בארץ עשרות שנים ואהוב עלי מאוד. אפשרי גם בגידול במיכלים.



צמחי תבלין עם ניחוח ונוכחות:

  • זוטא לבנה, אזוב, מליסה, לימונית ונענע פיגם – לא רק טעימים אלא גם ריחניים ומכניסים רוגע לכל גינה.

  • עירית שומית – מושלמת לפסטו, קלה לגידול, וטעמה מיוחד ומעודן.

  • מרוות ירושלים – צמח רב-שנתי, פורח מרץ ועד יוני – ומעולה לתבשילים.



ירוקים, שורשים וצמחי בר:

  • קייל דינוזאור – גיבור סלטים וחטיפי צ’יפס טבעיים. מתאים לכל תנאי שמש.

  • טארו (אוזן פיל אכיל) – ירק שורש שמזכיר תפוח אדמה, עשיר באשלגן.

  • כרפס נחלים – משתרע וגדל גם בצל וגם במים.

  • מעוג ימי – קרוב משפחה של החובזה, עלים אכילים ופריחה מרשימה.

  • חמציץ בר ותלתן תרבותי – אכילים, יפים, ומעולים לשילוב טבעי בגינה.



מטפסים וצמחי פרי מעניינים:

  • אוסנה (פטל שחור) ו־פטל אדום – אמנם משתלטים, אבל טעמם שווה את זה (רק חשוב להקפיד על גידול מבוקר).

  • כובע נזיר – כל חלקיו אכילים, מתאים לגידול חורפי בצל.

  • קרמבולה – "פרי הכוכב", טעים ויפהפה – אידאלי לגינות גג ומרפסות.



בונוס טרופי:

  • מונסטרה דלסיוסה – צמח טרופי שפורח פעם בשנה ומניב פרי מדהים בטעם אננס-אנונה.



טיפים לשילוב צמחים מיוחדים בגינת המאכל הביתית שלכם:

  1. חשבו על שכבות - שלבו צמחים בגבהים שונים: מטפסים, שיחים, צמחי כיסוי וצמחים גבוהים ליצירת גינה תלת-ממדית מעניינת.

  2. צרו מוקדי עניין - שימו צמחים נדירים וצבעוניים במקומות אסטרטגיים שיהיו נראים מכל זווית בגינה.

  3. חשבו על עונתיות - בחרו צמחים שפורחים או מניבים בזמנים שונים לאורך השנה כדי להבטיח שהגינה תהיה מעניינת בכל עונה.

שדרוג גינת המאכל הביתית עם צמחים מיוחדים ונדירים הוא דרך נפלאה להפוך את הגינה שלכם למקום שמשלב יופי, טעם, בריאות והשראה. בבוסתניקה אנחנו כאן כדי לעזור לכם לבחור את הצמחים המתאימים ביותר לגינה שלכם, ולהדריך אתכם כיצד לגדל אותם בצורה מיטבית, ואפילו להקים לכם גינת מאכל שמשלבת צמחים מיוחדים בגינה, במרפסת ואפילו על אדן החלון.


בואו ניצור יחד גינה שהיא יותר

הגינה שלכם יכולה להיות הרבה יותר ממקור למזון - היא יכולה להיות מקור לגאווה, להשראה ולחיבור עמוק יותר לטבע ולעונות השנה. אנחנו בבוסתניקה נשמח ללוות אתכם בדרך להפוך את גינת המאכל שלכם למרחב קסום, טעים ומרגש. פנו אלינו לשיחת ייעוץ ובואו נגלה יחד איך הגינה שלכם יכולה לפרוח ולשגשג כמו שמעולם לא חשבתם שאפשר.


 
 
 

Comentários


bottom of page