top of page
WhatsApp Image 2022-04-06 at 15.40.19.jpeg
Picture10.jpg
WhatsApp Image 2022-04-06 at 15.40.20.jpeg

קורס גינון והשראה של בוסתניקה
גינות מאכל | אקולוגיה | תרבות חיים

האם אפשר באמת לגדל לעצמינו את כל האוכל? מה הקשר בין ליקוט ומדיטציה לגינות מאכל? האם אפשר לחיות חיים מיטיבים בריאים ומקיימים גם באמצע העיר וגם בעומס של החיים המודרניים? איך אפשר לשנות את העולם באמצעות גינות מאכל? שאלות אלו ועוד הן השאלות שנעבוד איתם בקורס השנתי של בוסתניקה.

הקורס לגינון והשראה של בוסתניקה מציע תכנית שנתית עשירה ומגוונת של 11 מפגשים חווייתייםמטרת התוכנית לתת ארגז כלים יישומיים למי שרוצה להתנסות ולשלב קיימות בחייו בדגש על גידול עצמאי של מזון במוסדות וארגונים, בקהילות ובחיים הפרטיים. בקורס תקבלו ידע וכלים שיאפשרו לכם לגדל מזון טרי, מזין, נקי מרעלים ואת הכלים להעביר את הידע הזה הלאה כשליחי התוכנית.

"הגישה של בוסתניקה" תלווה את כל מהלך הקורס. עקרונות הגישה נוצרו במשך שנים של עשייה בתחום של גינות מאכל וברוח הפרמקלצ'ר הדוגלים כחלק בקהילות אקולוגיות בארץ. בוסתניקה דוגלת בשינוי תפיסתי כולל בכל רבדי החיים- חינוך, צרכנות, תזונה, רפואה, קהילה ובמערכות היחסים שלנו. 
בקורס השנתי לגינת מאכל מקיימת אנחנו יוצרים תהליך בו יש התפתחות דרך תחומים רבים הנושקים לתחום גידול של צמחי מאכל ויצירה של מערכות אקולוגיות הרמוניות בסביבה שבה אנו חיים.

1.png

המודל הייחודי של בוסתניקה

 

קורס גינון והשראה של בוסתניקה מציע מודל ייחודי בו ייקחו המשתתפים חלק בתכנון ובהקמת גינת מאכל ויקבלו כלים מעשים ליישם את הידע בבית, בקהילה או בסביבת העבודה.

הקורס הינו מעשי וכולל הדגמה ועבודה בפועל. בקורס נשלב פעילות העשרה חווייתית, ליקוט, תזונה, קיימות, יערות מאכל ועוד...

נלמד את יסודות התכנון של גינת מאכל שופעת ומקיימת עבודה עם נתוני השטח, הבנת התשתיות בגינה, נכיר את הצמחים - עונתיים ורב שנתיים, נבין מה הם צריכים על מנת להיות שמחים ולהניב היטב, נלמד זריעה, ייחור, שתילה, דישון, השקיה, גיזום, טיפוח שוטף, הגברת יבול, שימוש במטבח ועוד!

1.png

מה תקבלו בקורס?

  • עקרונות להקמת גינת מאכל שופעת ומקיימת ע"פ גישת בוסתניקה

  • ידע כלים ופרקטיקות מתקדמות על מנת להפוך אתכם לבעלי גינה משגשגת בעצמכם

  • ארגז כלים של ידע בתכנון, הקמה ותחזוקה של גינות מאכל שופעות ומניבות שתוכלו ליישם בכל מוסד, ארגון או קהילה

  • תהליך יעוץ אישי וליווי של כל משתתף להתנעת הגינה הפרטית שלו בבית או בארגון 

  • הכרה של שיטת הפרמקלצ'ר ועקרונותיה

  • ידע פרקטי על איך להכניס את מושג הקיימות לחיי היום יום, לסביבת העבודה ולקהילה שלי

למי מיועד הקורס?

אנשי חינוך, מדריכים, אנשי HR, מנהלי בתי ספר, גננות, מרכזים קהילתיים.

לחסרי ניסיון שרוצים להתחיל או למי שיש לו כבר גינת מאכל ורוצה לשפר.

למי שלוקח חלק בגינות קהילתיות או חינוך לקיימות.

למי שרוצה ללמוד איך מגדלים מזון אורגני, איכותי, נקי מרעלים ממש בפתח הבית או בעסק.

למי שמעוניין בהקמת גינת אקולוגית בגינה, בבניין, במשרד, על אדן חלון.

 

Tomatillo Plant

סילבוס התוכנית

מפגש רביעי

מתחברים

לירוק

  • איך צרכי הצמח באים לידי ביטוי בהקמת גינה

  • צמחים עונתיים

  • תכנון שתילה - בחירת צמחייה 

  • תזונה מהגינה - הרגלים ושינוי תפיסה 

  • ריפוי עצמי בעזרת צמחי מרפא 

מפגש ראשון

יוצאים

לדרך

  • היכרות עם המשתתפים והגינה המארחת

  • מד המצב - משאבים, דפוסים, הזדמנויות, מגבלות, צרכים, בעיות

  • מיפוי תנאי השטח

  • איפיון צרכי המשתמשים
     

מפגש שלישי

מתכנון

לתוכנית גינה 

  • סקירת התשתיות בגינה - מיכלים, השקייה, ניקוזים, מצעים

  • ריבוי צמחים: זריעה, ייחור, הברכה והרכבה

  • שתילה ותחזוקה לקליטה

  • הקונספט של גינה אקולוגית

  • שיעורי גינה

מפגש שני

מיער מאכל 

לאדנית שופעת

  • השכבות של יער המאכל ויישום שלהם בגינות מאכל 

  • עקרונות הפרמקלצ'ר 

  • איך שונה גינה בקרקע מגינת מיכלים

  • סיור בגינות וביער מאכל

מפגש שמיני

 תחזוקת

גינה

  • טיפוח שוטף לאורך השנה

  • שיטות להגברת יבול

  • הדליה

  • גיזום

  • החלפת עונות מדורגת

  • היכרות עם מפעילי חווה אקולוגית עצמאית

מפגש שביעי

הידרופוניקה

וגידולים מתקדמים

  • הידרופוניקה

  • נבטים ופטריות

  • גידולים מתקדמים

  • גידולי שיש

  • נבטים

  • פטריות

  • קמבוצ'ה 

מפגש שישי

להחיות את

האדמה

  • 3 שיטות עיקריות להכנת קומפוסט בבית

  • טיפול בתקלות

  • דשנים בהכנה עצמית - תמציות הזנה, חיידקים מועילים

  • פרקטיקות הדישון של בוסתניקה

מפגש חמישי

שיר אהבה

לצמחים

  • צמחים מיוחדים

  • גידול עצי פרי במיכלים

  • מתערבים בחיי המין של הצמחים- האבקה , ייחורים, הרכבה

  • צמחי צל נוי בבית ומטפסים

  • עציצים חכמים

מפגש אחד עשר

מהאדנית

לצלחת וסיכום

  • תזונה מהגינה

  •  שינוי תפיסה

  • מתכונים, בישול, ארוחה מליקוטים

  • צרכנות נבונה- קואופרטיבים, חקלאים קטנים, גינות קהילתיות שיתופיות, חלוקת השפע

  • סיכום וחפלת גינה 

מפגש עשירי

הגנן

הולך יחף?

  • סיור בגינה של אייל

  • ערוגות מוגבהות 

  • החלפת עונות מדורגת 

  • סיור במלא הטנא - חקלאות מקומית בקנה מידה קטן

  • תכנון, ביצוע, טיפוח

  • צמחים מיוחדים

מפגש תשיעי

תרבות של

גינות מאכל

  • גינות מאכל בעולם ופרויקטים מעניינים בארץ 

  • שינוי דפוסים

  • רומנטיזציה בגינה

  • "ממזיקים לחברים"

  • "חמש דקות ביום"

  • "אי קטיף"

  • גינת מאכל ועיצוב הבית 

השאירו פרטים ונחזור אליכם

מועדי המפגשים

11 מפגשים של 4 שעות, אחת לשבועיים בימי שלישי בין השעות 10-14 

כ- 55 שעות אקדמיות החל מ- 14/11/2023

הקורס יתקיים בקיבוץ גזר וישלב סיורים בחוות, יערות מאכל וגינות מעניינות נוספות

תאריכים:

 14/11, 21/11, 5/12, 19/12, 02/01, 16/01, 30/01, 13/02, 27/02, 12/03, 19/03

להרשמה ותשלום

עלות הקורס הכוללת היא 6,200 ₪

להרשמה יש לשלם דמי הרישום 420 ₪ (יקוזזו מהסכום הכולל)

*אפשר לחלק ל-6 תשלומים 

התוכנית נבנתה בהשקעה רבה ומתוך מחשבה שגינת מאכל שופעת ומקיימת זה דרך חיים רחבה בהרבה מרק גינון

ולכן נשלב בתוכנית שיעורי העשרה חווייתיים, במהלך כל מפגש נשב לארוחה קלה ומפנקת המתבססת

על עקרונות גישת בוסתניקה ארוחה מזינה יישר מהגינה..

בסיום הקורס נמשיך להיות בקשר ולתמוך אחד בשני בקבוצת הפייסבוק תרבות של גינות מאכל 

 

תותים.jpg

מדיניות ביטולים 

ניתן לבטל עד 10 ימי עסקים מראש , דמי הרישום אינם מוחזרים. במידה והביטול יתבצע פחות מ- 10 ימי עסקים ועד 48 שעות ממועד הסדנה, יגבה סכום של 25% מעלות מהקורס. במידה והביטול יתבצע פחות מ- 2 ימי עסקים ממועד הסדנה, יגבה סכום של 50% מעלות מהקורס.

ההודעה על ביטול תתבצע בכתב למייל office@bustanika.co.il 

יש לכם שאלות נוספות? דברו איתנו! 

התקשרו: אייל 0523-588-350

10.jpg

משתתפי הקורס מספרים

 

"רוצה להמליץ המלצה חמה על קורס 'הקמת גינות מאכל' 
בהדרכתו הנאמנה של אייל
מחברת 'בוסתניקה לגן'
הגעתי לקורס מתוך מחשבה שיש לי ידע נרחב,

אולם נוכחתי לדעת  שכמה שלא אלמד ו'אשתה'  כל פיסת מידע מהקורס, 
כמות המידע היא  אינסופית.
נהניתי מכל רגע ומהידע העצום של אייל
מיכולתו בהעברת החומר,
מהמטעמים הטבעוניים, שחיכו תמיד על השולחן שחלקם היו מעשה ידיו.

זה היה קורס חוויתי
עם הרבה טעם של עוד. 

תודות🌱🌷🌱"

bottom of page