גינות מעוצבות במרפסת, גינות יוקרה בגג, גינות מאכל בקרקע ועוד.
גינות מעוצבות במרפסת, גינות יוקרה בגג, גינות מאכל בקרקע ועוד.
קורס גינון והשראה של בוסתניקה
גינות מאכל | אקולוגיה | תרבות חיים
האם אפשר לגדל צמחי מאכל, ירקות ופירות במרפסות? מה צריך לדעת בכדי לגדל חלק מהמזון שלנו במרפסת? האם אפשר לחיות חיים מיטיבים בריאים ומקיימים גם באמצע העיר וגם בעומס של החיים המודרניים? איך אפשר לשנות את העולם באמצעות גינות מאכל?
איזה הבדל גינת המאכל יכולה לעשות בחיים שלי?
שאלות אלו ועוד הן השאלות שנעבוד איתם בקורס השנתי של בוסתניקה.
הקורס לגינון והשראה של בוסתניקה מציע תכנית שנתית עשירה ומגוונת של 11 מפגשים חווייתיים.
מטרת התוכנית לתת ארגז כלים יישומיים למי שרוצה להתנסות ולהקים מאכל במרפסת בגג או בגינה ואפילו במסגרת מקום העבודה , מוסדות חינוך ובקהילה.
בקורס תקבלו ידע וכלים שיאפשרו לכם לגדל מזון טרי, מזין, נקי מרעלים ואת הכלים להעביר את הידע הזה הלאה כשליחי התוכנית. הגישה של בוסתניקה גובשה במשך שנים של עשייה בתחום של גינות מאכל וברוח הפרמקלצ'ר והקיימות הדוגלים כחלק בקהילות אקולוגיות בארץ. בוסתניקה דוגלת בשינוי תפיסתי כולל בכל רבדי החיים- חינוך, צרכנות, תזונה, רפואה, קהילה ובמערכות היחסים שלנו.
בקורס אנחנו יוצרים תהליך בו יש התפתחות דרך תחומים רבים הנושקים לתחום גידול של צמחי מאכל ויצירה של מערכות אקולוגיות הרמוניות בסביבה שבה אנו חיים.
המודל הייחודי של בוסתניקה
קורס גינון והשראה של בוסתניקה מציע מודל ייחודי בו ייקחו המשתתפים חלק בתכנון ובהקמת גינת מאכל ויקבלו כלים מעשים ליישם את הידע בבית, בקהילה או בסביבת העבודה.
הקורס הינו מעשי וכולל הדגמה ועבודה בפועל. בקורס נשלב פעילות העשרה חווייתית, ליקוט, תזונה, קיימות, יערות מאכל ועוד...
נלמד את יסודות התכנון של גינת מאכל שופעת ומקיימת עבודה עם נתוני השטח, הבנת התשתיות בגינה, נכיר את הצמחים - עונתיים ורב שנתיים, נבין מה הם צריכים על מנת להיות שמחים ולהניב היטב, נלמד זריעה, ייחור, שתילה, דישון, השקיה, גיזום, טיפוח שוטף, הגברת יבול, שימוש במטבח ועוד!
מה תקבלו בקורס?
-
עקרונות להקמת גינת מאכל שופעת ומקיימת ע"פ גישת בוסתניקה
-
ידע כלים ופרקטיקות מתקדמות על מנת להפוך אתכם לבעלי גינה משגשגת בעצמכם
-
ארגז כלים של ידע בתכנון, הקמה ותחזוקה של גינות מאכל שופעות ומניבות שתוכלו ליישם בכל מוסד, ארגון או קהילה
-
תהליך יעוץ אישי וליווי של כל משתתף להתנעת הגינה הפרטית שלו בבית או בארגון
-
הכרה של שיטת הפרמקלצ'ר ועקרונות הגישה אורגנית
-
ידע פרקטי על איך להכניס את מושג הקיימות לחיי היום יום, לבית שלי ולסביבת העבודה ולקהילה שלי
למי מיועד הקורס?
למי שמעוניין בהקמת גינת אקולוגית בגינה, בבניין, במשרד, על אדן חלון.
למי שרוצה ללמוד איך מגדלים מזון אורגני, איכותי, נקי מרעלים ממש בפתח הבית או בעסק.
לחסרי ניסיון שרוצים להתחיל או למי שיש לו כבר גינת מאכל ורוצה לשפר.
למי שלוקח חלק בגינות קהילתיות או חינוך לקיימות.
אנשי חינוך, מדריכים, אנשי HR, מנהלי בתי ספר, גננות, מרכזים קהילתיים.
המחזור הבא יפתח באוקטובר 2024
11 מפגשים של 4 שעות, אחת לשבוע בימי שלישי בין השעות 10-14
כ- 55 שעות אקדמיות
הקורס יתקיים בקיבוץ גזר וישלב סיורים בחוות, יערות מאכל וגינות מעניינות נוספות
תוכנית לימוד
מפגש רביעי
שכבות של
גינת מאכל
-
תכנון שתילה.
-
שכבות של גינת מאכל.
-
בחירת צמחייה מדורגת .
-
עקרונות הגינה האקולוגית.
מפגש שני
מתכנון
לתוכנית גינה
-
מיפוי תנאי השטח.
-
כלים לתכנון גינה משגשגת.
-
הקמת ערוגה בקרקע ואדנית במרפסת.
מפגש ראשון
יוצאים
לדרך
-
הכרות עם הגינות והמשתתפים, גינת הקורס והמנחה.
-
איסוף נתונים ראשוני: מד המצב משאבים, דפוסים, איפיון צרכי המשתמשים.
-
עקרונות הפרמקלצ'ר.
מפגש שלישי
תשתיות
בגינה
-
תשתיות בגינה - מיכלים, השקיה, ניקוזים, מצעים.
-
ריבוי צמחים: זריעה, ייחור, הברכה והרכבה, שתילה ותחזוקה לקליטה.
מפגש שביעי
תחזוקת
גינה
-
תחזוקת גינה והחלפת עונות.
-
טיפוח שוטף לאורך השנה.
-
שיטות להגברת יבול.
-
הדליה, גיזום, החלפת עונות מדורגת.
מפגש שישי
צמחים
מיוחדים
-
צמחים מיוחדים שלא תמצאו אצל הירקן.
-
ירקות לפי עונות.
-
צמחים תרבותיים/צמחי בר.
-
מורשת ומכלוא.
מפגש חמישי
שיר אהבה
לצמחים
-
להחיות את האדמה.
-
סוגי מצע ואדמה.
-
שיטות להכנת קומפוסט בבית.
-
חיידקים מועילים.
-
פרקטיקות דישון.
ליווי במהלך
הקורס ואחריו
קבוצת ווטסאפ עם אייל וחברי הקבוצה בה נתייעץ, נדסקס, ונענה על כל השאלות שלכם.
במהלך תקופת הלמידה ובזמן הקמת גינת המאכל האישית שלכם.
מפגש אחד עשר
הצגת
פרויקטים
-
הידרופיניקה.
-
נבטים.
-
הצגת פרויקטים המשתתפים.
-
סיכום קורס וארוחה חגיגית.
מפגש עשירי
הרצאת
אורח
הרצאה בנושאי קיימות / בריאות / תזונה
מפגש תשיעי
תרבות של
גינות מאכל
-
שינוי דפוסים: "ממזיקים לחברים".
-
"חמש דקות ביום".
-
"אי קטיף".
-
“החדר הכי טוב בבית”.
-
שיקולים בעיצוב גינת מאכל לצרכי המשתמש.
*יתכנו שינויים בסדר המפגשים ובתוכנם
השאירו פרטים ונחזור אליכם
להרשמה ותשלום
עלות הקורס הכוללת המלאה 6,200 ₪
להרשמה יש לשלם דמי הרישום 420 ₪ (יקוזזו מהסכום הכולל)
יתרת התשלום: 5,780 ₪ תשולם עם פתיחת הקורס, ניתן לחלק ל-6 תשלומים
התוכנית נבנתה בהשקעה רבה ומתוך מחשבה שגינת מאכל שופעת ומקיימת זה דרך חיים רחבה בהרבה מרק גינון
ולכן נשלב בתוכנית שיעורי העשרה חווייתיים, במהלך כל מפגש נשב לארוחה קלה ומפנקת המתבססת
על עקרונות גישת בוסתניקה ארוחה מזינה יישר מהגינה..
בסיום הקורס נמשיך להיות בקשר ולתמוך אחד בשני בקבוצת הפייסבוק תרבות של גינות מאכל
מדיניות ביטולים
ניתן לבטל עד 10 ימי עסקים מראש , דמי הרישום אינם מוחזרים. במידה והביטול יתבצע פחות מ- 10 ימי עסקים ועד 48 שעות ממועד הסדנה, יגבה סכום של 25% מעלות מהקורס. במידה והביטול יתבצע פחות מ- 2 ימי עסקים ממועד הסדנה, יגבה סכום של 50% מעלות מהקורס.
ההודעה על ביטול תתבצע בכתב למייל office@bustanika.co.il
יש לכם שאלות נוספות? דברו איתנו!
התקשרו: אייל 0523-588-350
משתתפי הקורס מספרים
"רוצה להמליץ המלצה חמה על קורס 'הקמת גינות מאכל'
בהדרכתו הנאמנה של אייל
מחברת 'בוסתניקה לגן'
הגעתי לקורס מתוך מחשבה שיש לי ידע נרחב,
אולם נוכחתי לדעת שכמה שלא אלמד ו'אשתה' כל פיסת מידע מהקורס,
כמות המידע היא אינסופית.
נהניתי מכל רגע ומהידע העצום של אייל
מיכולתו בהעברת החומר,
מהמטעמים הטבעוניים, שחיכו תמיד על השולחן שחלקם היו מעשה ידיו.
זה היה קורס חוויתי
עם הרבה טעם של עוד.
תודות🌱🌷🌱"