
על הפודקאסט
דיאלוגים מהגינה - הזמנה לגלות את הקסם של גינות מאכל. אייל אנגלמאיר מבוסתניקה ייקח אותנו למסע מרתק אל עולם גינות המאכל ויארח אנשי מקצוע וקולגות מהתחום ומתחומים משיקים.
נלמד על הקשר העמוק בין האדם לטבע, ונבין כיצד הגינה יכולה להיות מקור לשלווה עמוקה, תזונה, רפואה, השראה והנאה. נדבר על פרמקלצ'ר, על תכנון גינות חכמות, ועל החשיבות של גידול מזון בריא וטרי. נגלה כיצד הגינה יכולה לשנות את האופן שבו אנו רואים את עצמנו ואת העולם סביבנו. נדמיין ביחד עיר פורחת, שבה כל גג, מרפסת וחצר הופכים לגן עדן קטן. עיר שבה האנשים מגדלים את מזונם, משתפים זה עם זה ידע וניסיון, ובונים קהילה חזקה ומחוברת.
- פרק 3 -
ההתחלה המרגשת
בפרק נדבר על ההתחלה המרגשת של הקמת גינת מאכל.
כן, כן, דיברנו על תכנון נכון של גינת מאכל וכל הדברים אותם צריך לקחת בחשבון בשלב התכנון. אבל מה עושים כשרוצים להתחיל? מאיפה מתחילים? אל תדאגו, אנחנו כאן כדי לעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים בדרך לגינה פורחת ושופעת.בפרק נציע כמה טיפים שיעזרו לכם להתחיל את המסע שלכם אל גינת המאכל.
- פרק 2 -
על ההבדלים בין גינת קרקע לגינת גג
גינה על הגג או באדמה? הפרק החדש של הפודקאסט ייקח אתכם למסע בין שני עולמות ירוקים. נדבר על כמה הבדלים מהותיים בין גינות גג לגינות קרקע, נגלה מה ההבדלים המרכזיים, ומהם האתגרים וההזדמנויות הטמונות בכל סוג. בואו נבין יחד איך נצליח בכל גינה שיש לכם להקים גינה מעוצבת ושופעת.
- פרק 1 -
תכנון איך מתחילים?
בפרק זה אדבר על שלב תכנון גינה אשר במהותו מתייחס למיקום הנכון של האלמנטים במערכת שאותה אנו יוצרים,
כדי ליצור מערכות יחסים טובות, בריאות ויעילות ביניהם.
והנה המלצה לקריאה שנתתי בפרק, הספר גינת בר של מאיר שלו: "הסיבה האמתית לגינת הבר היא שרק צמחי בר שורדים את חוסר המקצועיות שלי… בחוסר ידע מוחלט התחלתי לגדל פרחי בר, עם ניסיונות נועזים וכישלונות מסחררים, עד שבסופו של דבר הצלחתי."
- פרק 6 -
האגרונום קבע: כל אחד יכול לגדל עץ שופע!
הפעם אני מארח את אילנה שטיין, אמנית רב-תחומית (מאיירת, מעצבת גרפית,שותפה של דוידי מלר, לקטית ואמא!) ויוצרת "לוח שנה בגינה". אילנה שיתפה אותנו בסיפור מאחורי הפרויקט הייחודי, מההשראה הראשונית ועד להפקת לוח השנה לגינה, פרויקט ייחודי מסוגו. נזכרתי בפעם הראשונה שפגשתי בפרויקט וכמה הוא ריגש אותי וענה על צורך אמיתי לחיבור אנשים לעונות השנה, לטבע לגינון מאכל בבית וכמובן לליקוט, חלקנו סיפורי אהבה לצמחים ולטבע ואת המשמעות של חיבור לטבע של כל אחד מאיתנו ולעונות השנה.
- פרק 5 -
מה הקשר בין עונות השנה, יזמות חברתית ולוח שנה עם אילנה שטיין
הפעם אני מארח את אילנה שטיין, אמנית רב-תחומית (מאיירת, מעצבת גרפית,שותפה של דוידי מלר, לקטית ואמא!) ויוצרת "לוח שנה בגינה". אילנה שיתפה אותנו בסיפור מאחורי הפרויקט הייחודי, מההשראה הראשונית ועד להפקת לוח השנה לגינה, פרויקט ייחודי מסוגו. נזכרתי בפעם הראשונה שפגשתי בפרויקט וכמה הוא ריגש אותי וענה על צורך אמיתי לחיבור אנשים לעונות השנה, לטבע לגינון מאכל בבית וכמובן לליקוט, חלקנו סיפורי אהבה לצמחים ולטבע ואת המשמעות של חיבור לטבע של כל אחד מאיתנו ולעונות השנה.
- פרק 4 -
על דרכים להתחבר ותועלות מועילות עם שירן אגמי
בפרק הזה, אני מארח את שירן אגמי וביחד אנחנו חוקרים את הקשר המדהים בין הגוף לנפש, ואיך הגינה והצמחים יכולים לעזור לנו להרגיש טוב יותר. נגלה יחד את הסודות של גינת המאכל והטבע בכלל, ואיך הם משפיעים על הבריאות הנפשית והפיזית שלנו. יהיה כיף! שירן אגמי היא מטפלת גוף-נפש, מנטורית להתפתחות אישית, מנחת סדנאות ומרצה בתחום התודעה והצמיחה האישית, וגם בעלת הפודקאסט המעולה "תזונה מושכלת" בו התארחתי בעצמי (ושם קיבלתי את האומץ להגשים עוד פרויקט שאני מפנטז עליו כבר שנים - פודקאסט משל עצמי) בפרק הזה, שירן ואני חוקרים את הקשר המדהים בין הגוף לנפש, ואיך הגינה והצמחים יכולים לעזור לנו להרגיש טוב יותר. נגלה יחד את הסודות של גינת המאכל והטבע בכלל, ואיך הם משפיעים על הבריאות הנפשית והפיזית שלנו. יהיה כיף!
- פרק 9 -
חקלאי קטן עם גלעד גורל
בפרק הזה אני משוחח עם גלעד גורל, שהקים יחד עם זוגתו תמרה את חוות עשב לימון, חווה קטנה שמגדלת ירקות אורגניים באהבה, ומספקת אותם לקהילה מצומצמת של צרכנים מרוצים במיוחד. גלעד הוא לא רק חקלאי – הוא גם יזם והוגה עם חזון גדול לעולם טוב ובריא יותר. דיברנו על ההבדל בין חקלאות אורגנית לחקלאות מקיימת, על איך אפשר לנהל שטח קטן באופן יצרני, ועל איך מודלים כאלה יכולים לשנות את פני החקלאות בישראל. זה פרק על אדמה, על תשוקה אמיתית לגידול מזון, ועל הבחירה ללכת בדרך אחרת – איטית, מדויקת ומחוברת יותר לטבע ולחיים.
הנדסאית אדריכלות נוף, בעלת תואר ראשון באדריכלות ותואר שני בלימודי סביבה.
מלמדת אדריכלות נוף, תכנון אקולוגי ופתרונות גינון עירוניים בפקולטה לחקלאות, מכללות הנדסאים ומכללות GreenAcademy ו-BuildUp.
נדבר על חשיבות תהליך התכנון והתאמת הגינה לבעלי המקום, נתייחס למקצוע הגינון וחשיבותו,
עקרונות בסיסיים לגינה אקולוגית, וגגות וקירות ירוקים – פוטנציאל ואפשרויות מימוש.
- פרק 8 -
חשיבות התכנון עם מיכל בן חור
- פרק 7-
לגעת באדמה עם דוד עובדיה
דוד עובדיה יזם חברתי בתחום החקלאות האורגנית בארץ בשיחה על חיבור בין חקלאים לצרכנים וחיבור א/נשים לאדמה בעולם מתועש. מהקמת האורגני עסק חברתי פורץ דרך שהוקם מתוך שליחות עמוקה ועד הגשמת החזון של גינון טיפולי וחיבור האדם לאדמה. במהלך השיחה דוד משתף בתובנות מהדרך, על חקלאות בת קיימא, חקלאים מקומיים ועל המעגלים הרחבים שנוצרים כשאנחנו בוחרים בטוב ואיך כל זה קשור לכל אחד ואחת מאיתנו ולאדמה שאנחנו דורכים עליה ולכל כך הרבה רבדים בחיים. האזינו לפרק וגלו איך אתם יכולים להפוך לחלק מהשינויי בקלות,
ביופי ואהבה גדולה לאדם ולאדמה.
החזון שלנו - תרבות של גינות מאכל
-
קיימות - מעבר מצרכנות לקיימות על ידי הקטנת המרחק ביננו לבין המקום בו גדל האוכל שלנו ע"י הקמת גינות מאכל אורגניות.
-
קהילתיות - יצירת מעגלי השפעה שמתחילים בגינת המאכל וממשיכים לשכנים, לחקלאים הקטנים סביבנו, ליצרנים המקומיים ולקהילה כולה, לארגונים ולעסקים.
-
מקצועיות והקפדה על הפרטים הקטנים- סטנדרט גבוה של גננות תוך שימוש בציוד ובחומרים האיכותיים ביותר. צוות גננים מקצועי בעל הכשרה בתחום הפרמקלצ'ר ומיומנות בשטח.
-
ייחודיות ומגוון - הגדלת המגוון של הצמחים והפירות האורגניים, בחירה של צמחים מיוחדים שלא ניתן להשיג בשום מקום אחר, העשרת השפע של צמחי המאכל.






























