
על הפודקאסט
דיאלוגים מהגינה - הזמנה לגלות את הקסם של גינות מאכל. אייל אנגלמאיר מבוסתניקה ייקח אותנו למסע מרתק אל עולם גינות המאכל ויארח אנשי מקצוע וקולגות מהתחום ומתחומים משיקים.
נלמד על הקשר העמוק בין האדם לטבע, ונבין כיצד הגינה יכולה להיות מקור לשלווה עמוקה, תזונה, רפואה, השראה והנאה. נדבר על פרמקלצ'ר, על תכנון גינות חכמות, ועל החשיבות של גידול מזון בריא וטרי. נגלה כיצד הגינה יכולה לשנות את האופן שבו אנו רואים את עצמנו ואת העולם סביבנו. נדמיין ביחד עיר פורחת, שבה כל גג, מרפסת וחצר הופכים לגן עדן קטן. עיר שבה האנשים מגדלים את מזונם, משתפים זה עם זה ידע וניסיון, ובונים קהילה חזקה ומחוברת.
פרק 1 - תכנון איך מתחילים?
בפרק זה אדבר על שלב תכנון גינה אשר במהותו מתייחס למיקום הנכון של האלמנטים במערכת שאותה אנו יוצרים,
כדי ליצור מערכות יחסים טובות, בריאות ויעילות ביניהם.
והנה המלצה לקריאה שנתתי בפרק, הספר גינת בר של מאיר שלו: "הסיבה האמתית לגינת הבר היא שרק צמחי בר שורדים את חוסר המקצועיות שלי… בחוסר ידע מוחלט התחלתי לגדל פרחי בר, עם ניסיונות נועזים וכישלונות מסחררים, עד שבסופו של דבר הצלחתי."
החזון שלנו - תרבות של גינות מאכל
-
קיימות - מעבר מצרכנות לקיימות על ידי הקטנת המרחק ביננו לבין המקום בו גדל האוכל שלנו ע"י הקמת גינות מאכל אורגניות.
-
קהילתיות - יצירת מעגלי השפעה שמתחילים בגינת המאכל וממשיכים לשכנים, לחקלאים הקטנים סביבנו, ליצרנים המקומיים ולקהילה כולה, לארגונים ולעסקים.
-
מקצועיות והקפדה על הפרטים הקטנים- סטנדרט גבוה של גננות תוך שימוש בציוד ובחומרים האיכותיים ביותר. צוות גננים מקצועי בעל הכשרה בתחום הפרמקלצ'ר ומיומנות בשטח.
-
ייחודיות ומגוון - הגדלת המגוון של הצמחים והפירות האורגניים, בחירה של צמחים מיוחדים שלא ניתן להשיג בשום מקום אחר, העשרת השפע של צמחי המאכל.
