top of page
WhatsApp Image 2022-07-31 at 12.01.50.jpeg

קצת עלי

אייל אנגלמאיר
אבא של מיקה, בוסתניקה ונורי:)

את ילדותי העברתי בין גינות נוי שונות שאבי טיפח בעבודתו כגנן. עולם הצמחים שהקיף אותי קסם לי- מה הם צריכים? מה עוזר להם לגדול ? מהי התועלת של כל צמח ואיך בא לידי ביטוי החיבור בין הצמחים לבני האדם? 

במהלך השנים גדלתי והתפתחתי בתחום, נכנסתי עמוק אל עולם הפרמקלצ'ר ועשיתי קורס לגידול יערות מאכל. 

ההיכרות עם תחום הגינות הפרטיות מצד אחד ונטיית הלב אל גינון אקולוגי, מקיים ומניב יותר יצרו את בוסתניקה  שהחזון שמניע אותה עד היום הוא עיר ירוקה בה כל מרפסת או גג הופך לגן עדן שופע שתושביו נהנים מירקות ופירות אורגניים טריים, גינה מעוצבת ונעימה ומרחב בריא לגוף ונפש. 

 

הבנתי שאני חווה סיפוק אדיר כשאני עוזר לאנשים ליצור גן עדן פרטי בכל מקום בו הם גרים.
לאפשר להם להתרגש ממזון טרי וזמין שמגיע מהגינה ומהצמחים שהם מגדלים בעצמם.

 

כשהתחלתי להקים גינות מאכל בעיר לפני 10 שנים, הייתי מהחלוצים בתחום שעניין רק את ה"משוגעים לדבר"- היום יש עליה אדירה ברצון של אנשים לשלב את הטבע במציאות העירונית שהם חיים בה. לגדל ירקות במרפסת הפך לטרנד סוחף שלדעתי יכול להוביל לשינוי תודעתי ותרבותי בעולם.

 

היום בבוסתניקה - גינות מאכל בעיר- אנחנו צוות מקצועי אשר מתמחים בהקמת גינות מאכל שופעות בגגות ובמרפסות, מקימים ומתחזקים עשרות גינות ברחבי המרכז. 

בנוסף אני עוסק גם בהפצת הידע בתחום גידול מזון בעיר ומאחורי 20 מחזורים של הקורס לגידול מזון בעיר שרבים מבוגריו קוטפים אוכל מגינתם ברגעים אלו ממש, וכן מעביר הרצאות וסדנאות סוחפות לפרטיים וארגונים, עיריות ורשויות.

 

להביא לכל כך הרבה אנשים את הטבע אל תוך החיים זו זכות גדולה.

לקום כל בוקר , ולהפיץ כל כך הרבה ירוק ושפע ברחבי העיר ממשיך לרגש אותי בכל יום מחדש.

bottom of page