החודשים האחרונים היו עשירים ושופעים בהקמה של גינות מאכל שופעות, פרויקטים מעניינים שהניבו פירות, כיף לסכם את העשייה שלנו ולראות שהתנועה ליצירת תרבות של גינות מאכל ממשיכה ומתגברת. אז קצת ממה שהיה לנו...
גדר חיה להסתרה על הגג - באמצע תל אביב
בגג של ענבל ולטר הקמנו בעבר גינת מאכל באדניות לאורך המעקה , כבר שנים היא מגדלת שם ירקות אורגניים, תבלינים וצמחי מרפא.
בשנה האחרונה נבנה בניין חדש מול הבניין של ענבל שמסתיר את הנוף הפתוח, והתעורר רצון בגדר חיה וירוקה שתיצור חיץ בין המולת העיר לגג שדיירי הבית משתמשים בו למפגש, מרגוע וגידול של צמחי מאכל כמובן :)
מקובל לשתול מטפסים ומיני צמחי נוי שונים לשם הסתרה, ופה הלקוחה בחרה לעשות גדר חיה אכילה! ולהרוויח גם הסתרה, אסתטיקה וגם יער מאכל זעיר בו תמיד אפשר למצוא מה לנשנש:) בשבע אדניות גדולות לאורך המעקה נשתלו שבעה עצי פרי - קרמבולה, גויאבה תותית, פיטנגו, וומפי,אסרולה, קניסטל וליימקווט (אם התלהבתם מהשמות האקזוטיים מוזמנים לקרוא בבלוג שלנו את הכתבה על צמחי מאכל מיוחדים- זה בטוח בשבילכם)
בני הבית עומדים להנות מגג שהוא בוסתן קטן ופראי שמסתיר את הבניין החדש שנבנה ממול, ויוצר פינת חמד באמצע העיר .

הגינות של חני ונעמה
איך אנחנו אוהבים שיתופי פעולה!
לאחרונה יצא לנו לעבוד צמוד עם @נגריית חד קרן, כבר שנים אני חולם על נגר שיתחבר לשגעונות שלי ויבין את הרוח של הגינות. החיבור שלי עם שיר מחד קרן היה מידי, נגרייה נשית, סופר מקצועית עם ראייה עיצובית מהממת שעובדת עם עץ ממוחזר, מה יותר מגניב מזה ?
יחד עם לקוחות שהעזו לחלום, יצאנו לשני פרויקטים.
אחד לחצר ברחובות
ואחד גינת מרפסת בדרום תל אביב.
בשני הפרויקטים יצרנו אדניות שהן גם פינות ישיבה.
אין מה לעשות- המראה של העץ בשילוב עם האדמה והצמחים הירוקים הוא כל כך ביתי ונעים מצד אחד ומצד שני סופר עיצובי ואסתטי.הצמחים עדיין צעירים, אבל נותנים עבודה ! תראו איך יצא :)
קורס גינת מאכל שופעת -
עוד מחזור מוצלח של הקורס החדש שלנו גינת מאכל שופעת הסתיים בהצלחה-
מה זה הצלחה בשבילנו? הניצוץ הירוק בעיניים של המשתתפים, מלא רצון להמשיך בתהליך שהתחלנו בקורס- משתתפים שבנו לעצמם אדניות במהלך הקורס, עשו מהפך בגינה הביתית שלהם והפכו לעוד סוכנים של המהפכה שקוראת לקחת לנו אחריות על התזונה ועל הסביבה שלנו.
אנחנו בהודיה עצומה על האפשרות לגעת בכל כך הרבה אנשים, להגביר את התנועה שמובילה עוד ועוד אנשים להכניס את גינת המאכל וכל מה שהיא מביאה איתה אל החיים שלנו.
זה מה שהיה למשתתפים שלנו להגיד בקבוצת הווטסאפ האינטימית (תודה שהסכימו שנשתף :))
"אין כמוך אייל! הקורס היה כמו כניסה לפרדס במובן הקבלי. כל כך הרבה סודות שלא ידעתי... ואני מחזיקה מעצמי גננת בעלת ניסיון…"
" תודה רבה אייל, על הידע ועל המוטיבציה שנתת לי להתחיל וליישם🌾"
"מצטרפת למפרגנים 🥰
המפגשים היו מלמדים וכייפים הן מבחינת התוכן והן מבחינת הפאן האנושי והקולינרי..."
המחזור הבא של הקורס שלנו מתחיל ביוני ממש מעבר לפינה ! בגינה קסומה בנמל יפו- מוזמנים להצטרף
Comentarios