top of page
Gardening

בלו(ג)סתניקה

על ירקות, צמחים , גינות מאכל ותרבות חיים ירוקה 

האם יש עונה נכונה להקים בה גינת מאכל?

יש שאלה שחוזרת אליי כמעט מכל לקוח חדש: “אייל, מתי הזמן הכי טוב להקים גינה?” האמת? אין זמן “הכי טוב”. או במילים אחרות – העונה הכי נכונה להקים גינה היא העונה שבה החלטתם שאתם רוצים אחת.

כן, גם אם זה שיא הקיץ או אם זה אמצע החורף.כשמבינים איך עובדת גינת מאכל מקצועית עובדת, מבינים שעם תכנון נכון, היא יכולה להצליח בכל זמן ובכל תנאי.


ree

גינה עירונית – עולם בפני עצמו

השאלה הזו לא מופרכת כי יש קשר בין מזג אוויר וגידול צמחים למשל חלק גדול מהחקלאים עדין תלויים בעונות השנה: גשמים, טמפרטורות, קרקע וזרעים.  אבל גינה עירונית היא סיפור אחר לגמרי. במרפסת, על גג או בחצר קטנה, אנחנו מתמחים בגינות עירוניות ובפרטים החשובים שהופכים אותם לשופעות ומניבות כל השנה: מאדניות איכותיות ומבודדות, דרך מצעי גידול עשירים, ועד מערכת השקיה חכמה שמווסתת את כמות המים לפי הצורך. 

אנחנו מתכננים את התשתיות (על זה תוכלו לקרוא בכתבה: 6 התשתיות של גינת מאכל) כך שהצמחים יקבלו בדיוק את התנאים שהם צריכים, לא יותר ולא פחות.


כל עונה מביאה איתה משהו חדש בחורף, כשיש יותר לחות ופחות שמש, זו בדיוק התקופה שבה צמחי העלים והירקות השורש מרגישים בבית. נשתול חסות מכל הסוגים (אמריקאית, אייסברג, רומית), תרד ומנגולד בשלל גוונים, כרוב וכרובית, ברוקולי, קייל, סלרי, גזר, סלק, קולורבי, בצל ירוק, שום ואפונה ריחנית. גם עשבי התיבול משגשגים בעונה הזו – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, רוזמרין, נענע, תימין, מרווה ולואיזה – כולם אוהבים את הקרירות.

בחודשים הקרים מתחילים גם פירות ההדר להצטיין: לימונים, תפוזים, קלמנטינות ואשכוליות מוסיפות ריח מתוק ורענן לגינה.

כשמגיע הקיץ – הגינה מתמלאת בחום ובצבעים עזים: עגבניות, מלפפונים, פלפלים, בזיליקום, חצילים, קישואים ודלעות.

ובמעברים – האביב והסתיו – זו תקופה קסומה לחדש, לשלב, ולהתנסות בזנים חדשים או בגידולים עונתיים כמו עגבניות שרי, שומר, בזיליקום סגול, נענע, לימונית ועוד.

הכנו רשימת שתילים מותאמים לפי עונות אם תרצו לקבל אותה מוזמנים לשלוח אלינו מייל>>  office@bustanika.co.il

גינת מאכל כל הזמן מתחדשת, משתנה, מתפתחת, ונראית אחרת בכל תקופה. וזה מה שהופך אותה לחלק אמיתי מהחיים – משהו שצומח יחד אתכם.


גינה היא לא פרויקט – היא דרך חיים

אני פוגש לא מעט אנשים שחוששים להתחיל:  “נחכה קצת… אולי אחרי החגים”, “עכשיו חם מדי”, “נראה לי שנחכה לאביב”. אבל מניסיון, מי שמתחיל ולא משנה באיזו עונה , נהנה מוקדם יותר מגינה שופעת וירוקה. הצמחים גדלים, הריח מתפשט, והמרפסת מקבלת חיים חדשים. כל פעם שאתם יוצאים החוצה – אתם נרגעים, נושמים, ומרגישים חלק מהטבע. ועוד נושא ממש חשוב, זה לא רק כמה לוקח להקים גינה , זה כמה זמן לוקח כשיש גינה להכניס אותה לחיים, למשפחה, למטבח וממש ליהנות ממנה. בבוסתניקה אנחנו רואים את גינת המאכל היא לא כתחביב זמני – אלא כדרך חיים, בריאה ושפויה בתוך העיר. והשלב הכי קשה? פשוט להתחיל.

אז אם שאלתם את עצמכם “האם זה הזמן הנכון להקים גינת מאכל?” – התשובה שלי פשוטה: כן. הזמן הוא עכשיו.  הטבע לא מחכה ללוח שנה, וגם אתם לא צריכים. תכנון נכון ותשתיות טובות הופכים כל עונה למתאימה לגינה שלכם.

תנו לעצמכם את המתנה הזו כבר היום. תתחילו לגדל, לקטוף, להריח, לטעום – ולהכניס קצת ירוק לחיים שלכם.


 
 
 

תגובות


bottom of page