top of page
Gardening

בלו(ג)סתניקה

על ירקות, צמחים , גינות מאכל ותרבות חיים ירוקה 

מתכון לקרפ/לאפה כוסמת טעימה ומזינה!

מרכיב אחד בלבד, הכנה מהירה, וארוחה בריאה ומזינה מוכנה תוך דקות!

לאפה מכוסמת ירוקה זו אחת ההמצאות הכי גאוניות שנתקלנו בהן.

מזכירה ברעיון שלה פיתה דרוזית, הולכת מעולה עם לאבנה 

(ובמיוחד לאבנה קשיו- מתכון באתר :), דלת פחמימות ואפילו ללא גלוטן!

המלצה שלנו- תכינו כמות כפולה ואפילו משולשת ולהקפיא.

בוסתניקה גינות מאכל

כל מה שצריך:

  • כוס כוסמת מושרית חצי שעה- שעה

  • גזר או ירקות שורש אחרים (לא חובה)

  • קצח (לא חובה)

  • מלח (למי שאוהב)


איך מכינים?

השרו את הכוסמת חצי שעה- שעה

סננו ושטפו את הכוסמת המושרית והוסיפו לה כפית מלח (לא חובה)

אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם  (אני אוהב עם פלפל שחור, תימין או זרעי כוסברה טחונה וכמון טחון)

העבירו לבלנדר והוסיפו גזר וירקות שורש אחרים כמו סלק או בטטה או דלעת/ערמונים

טוחנים בבלנדר לבלילה חלקה ודלילה - כך הלאפות יוצאות דקות וכיפיות

אפשר להוסיף קצח (לא חייב להיות טחון), מאוד עוזר לווסת את הסוכר בגוף

מחממים מחבת נון סטיק (ללא שמן) --- חם חם חם

משטחים וממתינים שהקצוות יפרדו לפני שהופכים...והופכים והופכים ( עד שקצת נשרף)

אפשר כמובן גם לאפות בתנור על תבנית (שכבה דקה)

מעמיסים בהגזמה🐷

ובתיאבון!


*לגרסה יותר עשירה בחלבון אפשר להשתמש בעדשים- מתכון מלא יעלה בהמשך(:


12 צפיות

Comments


bottom of page