אחד הטרנדים האהובים עלי, השאלה איך קוראים לטרנד שהפך לשיגרה, שהפך לתנועה?:)
מאת אייל אנגלמאיר
שמתן לב פעם כמה קל לשיחי עגבניות לנבוט כאילו מעצמן?
(הציפורים מפזרות זרעים מדושנים וגם א.נשים)
אז חשבתם שזה קל ופשוט לקחת עגבניה מהסופר לפוצץ אותה לתוך האדמה, להשקות כל יום ולחכות שתינבט ותרים את ראשה...
רק חשוב להבין שכל העגבניות הזמינות היום לרכישה (גם אצל 99.9% מהחקלאים האורגניים) הן תוצר של זרעי מכלוא.
לא, זה לא מהונדס גנטית.
(לשמחתינו עדיין אסור לגדל צמחים מהונדסים גנטית בארץ אבל מותר למכור אותם כמו כל מוצר מעובד)
בסך הכל הזרעים עברו תהליך של ברירה, כדי לכוון לתכונות מסויימות כמו חיי מדף ארוכים (שזה בעצם אומר שהיא לא מבשילה), עמידות למזיקים או מחלות מסויימות וכד' - צרכי תעשיה ומשווקים ולא לטובת הצרכן - לא משפרים טעם או ערכים תזונתיים (ככה זה כשחיים במערכת חברתית-כלכלית שמקדשת כסף על פני בריאות ורווחה).
זה בעצם אומר שזרעי מכלוא אינם יציבים גנטית אחרי הדור הראשון
וזה בעצם אומר שלא בטוח אם העגבניה תצא טעימה או תניב כלל, או תבשיל וכו'...
אז איך נגדל מזרעים?
1. הפתרון הראשון שעולה לנו לראש הוא לקנות חדש
(ייתכן שזה קשור בכלכלה-חברה מבוססת צמיחה אינסופית שאנו משתתפים בה כל יום וכל רגע?)
2. להגיע למפגשי החלפת זרעים שמתקיימים במקומות רבים בארץ לפחות פעמיים בשנה!
3. להצטרף לארגון הפרמקלצ'ר הישראלי (https://www.permaculture.org.il/) ולקבל גישה חינם לסיפרית זרעי המורשת הישראלית!
4. לקנות זרעי מורשת
(ראיתם כמה קניות, גמאני מערבי!;)
אני אישית קונה שתילים מ
* ירוק משתלה אורגנית (ecolution.co.il)
* בן שחר זרעים בתל אביב
* זרעי קדם (kedemseeds.co.il)
* זרעי מורשת (nativityseeds.com)
מה שכיף בזרעי מורשת זה שיש מלא סוגים, צבעים, טעמים ודברים משוגעים לפעמים.
מגוון זה כיף, לא? אומרים שזה גם מאוד בריא!
(מגוון מומלץ גם בגינה, לא רק בשביל הטעם והעניין שלנו, אלה גם בשביל חברינו המאביקים, הפרפרים ושאר חברי הגן. ושלא נשכח שזה עוזר לצמצם את האפשרות לפגיעה בכולם יחדיו כי זהים)
כן, זרעי מורשת אפשר לזרוע, לגדל, ובסוף העונה כשהצמחים פורחים ומוציאית פירות ותרמילים כדאי לשמור כמה צמחים לזרעים, לתת להם להתייבש כהלכה על הצמח, ואז להפריד, פעולה נעימה בפני עצמה, לשמור לעונה הבאה ולזרוע שוב עד אין סוף.
כן, זרעי מורשת נאמנים למקור:)
Comments